Vereniging‎ > ‎

Voorzitter: Henk Rienties
Secretaris: Yvonne Goester (Contact)
Penningmeester: Els Evers (penningmeesterdriehoek@gmail.com)

Bestuursleden:
Arja Ottink, (mutaties, nieuwe leden)
Nelleke Brasser (natuurlijk tuinieren)
Anne ter Heege (verhuur Pannendak)
WhatsApp Alert
De Driehoek heeft een WhatsApp Alert groep waar tuinders aan kunnen deelnemen. WhatsApp Alert is een eenvoudige manier om ons veiligheid(gevoel) te vergroten. Veel buurten maken al gebruik van deze manier van preventie die de politie (wijkagent) en gemeente toejuichen. Er zijn ook bordjes zichtbaar geplaatst bij de ingangen. Sommige tuinders wonen in de directe omgeving en kunnen bij een eventueel alert snel op de locatie zijn.

Voor alle duidelijkheid: het gaat het hier om een Alert groep en niet om een Chat groep. Het gaat alleen om meldingen betreffende het tuinenpark De Driehoek. Alleen leden van de vereniging kunnen meedoen en het gaat alleen voor meldingen betreffend het complex De Driehoek.

Wanneer stuur je een Alert? Bij een verdachte situatie en/of personen; Brand; Mishandeling; Beroving of Inbraak/diefstal op heterdaad; Als er iemand/uzelf onwel wordt; Ontvoerin of een poging tot ontvoering;

Gebruik de WhatsApp volgens de SAAR afkorting:
S = Signaleer;
A = Alarmeer 112 (geen spoed bel 0900-8844)
A = App
om je waarneming bekend te maken aan anderen
R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon.
De bedoeling is de plannen van de verdachte persoon te verstoren. Doe dit alleen als je dit veilig kan doen, maak bijvoorbeeld een praatje met de persoon;

En let ook op de volgende regels:
- Laat door middel van een Whats-App bericht aan elkaar weten dat 112 al gebeld is!
- Speel geen eigen rechter en overtreedt geen regels/wetten.
- Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken.