Tuinenpark

De Driehoek is een ecologisch park met 137 volkstuinen, waaronder een paar halve tuinen. Een tuin is ongeveer 250m2 groot.
Hier kunnen tuiniers groente en fruit telen en/of een bloemen- en plantentuin inrichten. Het complex als geheel wordt natuurvriendelijk beheerd - Meer informatie.

De heggen langs de paden mogen niet hoger worden dan 70 cm. Hierop zijn een paar uitzonderingen vanwege autoverkeer en privacy: tuin 57 aan het ingangspad kan 160 cm hoog zijn; in de bocht 100 cm hoog zijn. De heg langs de parkeerplaats (tuin 5 en 51) kan 130 cm hoog zijn. Bij tuin 70 mag de bestaande pergola gehandhaafd worden. Om dezelfde reden kunnen heggen langs de hoofdpaden alleen ter hoogte van het huisje wat hoger zijn, maar niet meer dan 160 cm. Bij tuinen 137, 134, 133, 122 kunnen de heggen hoger zijn aan het Koolmeespad. Er is een snoeiplan voor de struiken aan de andere kant van het pad met als doel doorkijkjes, geschiktheid voor vogels en achtergrond voor beplanting. Vanwege de ijsvogelbroedplek kan de heg vanaf tuin 91 naar het noorden 150 cm hoog zijn tot aan het water en 200 cm hoog vanaf het water tot aan de bijenmuur. Langs het water niet hoger dan 70 cm.
De Driehoek is ook een stiltepark - een rustige plek voor natuur en ontspanning voor onze tuinders en voor mensen uit de omgeving. Dit betekent dat er geen kinderspeelplaats is en dergelijke voorzieningen.
Bewoners van de buurt, met name het nabijgelegen zorgcomplex, maken er vaak een wandelingetje.
 
U hoort geen radio's en het gebruik van machines is beperkt tot bepaalde tijden.

Het toegangshek sluit 's-avonds:
in de winter om 16.00 uur
in maart en oktober om 18.00 uur
in de zomer om 20.00 uur

Met de sloten, oevers, fruitbomen en singels en heggen heeft het park een polderuitstraling, en die proberen we te behouden en versterken.


Subpagina''s (1): Natuurlijk beheer