Volkstuin‎ > ‎

Onderhoud

Hoeveel tijd kost een volkstuin?
Dat verschilt sterk per tuin. Een gevestigde tuin met robuuste vaste planten en struiken is minder arbeidsintensief dan een groentetuin, of een nieuw ingerichte tuin. Maar de ervaring leert dat uur of 8 minstens per week nodig zijn. In het voorjaar en de zomer is het meer, midden in de winter minder.
 
Kas, schuurtje of huisje plaatsen/veranderen?
Neem contact op met het bestuur en leg uw plannen voor met een tekening. 

Zand, stroom of verlengsnoeren nodig?
Op afspraak: Loek Ent
0646752095

zand: 2,50 Euro per kruiwagen
stroom geen kosten, maar uitsluitend incidenteel onderhoud tuin of huisje. Niet voor huishoudelijk gebruik!
Betalen direct aan de penningmeester NL70INGB0004241928

Paaltjes: Alleen in uitzonderlijke gevallen is het toegestaan met een voertuig de kwetsbare paden te berijden. Bij nat weer of vorst is het niet mogelijk. Als u het pad zou willen gebruiken, neem dan contact op met het bestuur. Loek Ent beheert de sleutel voor het paaltje.

Niet-geluidsarme apparatuur (pompen, maaiers e.d.) mag gebruikt worden op:
Wo en vrij tussen 16.00 en 18.00 uur
Za tot 11.00 uur 
Wat zijn de spelregels?
Uw tuin is uw domein, maar we willen er als complex aantrekkelijk en verzorgd uitzien. Gebouwtjes staan 
achter op het perceel en de tuinen zijn grotendeels zichtbaar vanaf de paden (heggen max. 70 cm). Als tuinder zorgt u dat de tuin een verzorgde aanblik biedt. Viermaal per jaar houdt de tuincommissie een schouw om dit te controleren.
 
Tips
Wilt u meer weten, bijv. over natuurlijk tuinieren, of composteren? U kunt het aan uw medetuiniers vragen, er zijn regelmatig lezingen, en de forums op deze website, onder prikbord zijn een plek om informatie uit te wisselen.

Schouwen / Tuincommissie
De tuincommissie schouwt een aantal keren per jaar de tuinen op het onderhoud. De criteria een een voorbeeld van het schouwformulier vindt u hier.